Jeremiah Johnson (1972)

  En mand søger op i bjergene så langt væk fra civilisationen som muligt. I stedet bliver han venner med mange indianere.


  BJERGRIG WESTERN

  Robert Redford udgør stort set eneste kendte ansigt i denne flot fotograferede western om enspænderen, Jeremiah Johnson. Han søger op i bjergene i 1830'erne og må kæmpe en sej kamp for overlevelse. Han møder indianeren, Bear Claw, der lærer ham de basale overlevelseskunster og bliver derpå overladt til sig selv, i fin form.

  I skøn natur
  Men Jemeriah skal komme i tæt kontakt med indianere mange gange endnu. Både på en behagelig og ubehagelig måde. For ikke at fornærme en indianerstamme tager han imod tilbuddet om at gifte sig med datteren af en stamme, og de to lever fredeligt i en bjerghytte i længere tid.

  Alt ånder fred og ro..
  Alt ånder fred og ro, indtil Jeremiah bliver bedt om at lede nogle amerikanske soldater gennem bjergene til en gruppe strandede nybyggere. Det bliver begyndelsen på en farefuld færd gennem indianerterritorier.

  Flot fotograferet
  Spændende og velspillet westerndramatik, der tilføres megen intensitet gennem den overvældende flot fotograferede natur. Robert Redford spiller solidt og troværdigt men træder ofte i baggrunden for stærkt spillende indianere.

  Lovligt langtrukne scener
  Man har svært ved at holde gejst og koncentration oppe hele filmen igennem. Der er en tendens til at scenerne bliver noget langtrukne, og så er de smukke omgivelser ikke nok.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1972, USA, Western, Eventyr, Drama, Dyr på film, 107 min.

  Dansk titel: Manden, der ikke kunne dø
  Instr: Sydney Pollack Prod: Joe Wizan Manus: John Milius, Edward Anhalt Baseret på: romanen "Mountain Man" af Vardis Fisher Foto: Andrew Duke Callaghan Klip: Thomas Stanford Mus: John Rubenstein
  Priser
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering