Semi-Pro (2008)

  En spillende basketballtræner med en fortid som hitsanger vil gøre alt for at redde det skidt spillende hold - og hive det med op i den bedste række.


  STØJENDE SPORTSKOMEDIE

  Vold-dum sportskomedie med en enormt udspændt, men ikke videre vellykket komik. Will Ferrell kæmper forgæves i hovedrollen som den spillende basketballtræner, Jackie Moon, der vil gøre alt for at sikre sit middelmådige hold deltagelse i den bedste liga.

  Uudnyttet potentiale
  Der ligger ellers et pænt potentiale i den sportskomiske farce, men generelt er udnyttelsen sparsom, og de brede smil bliver kun budt op til dans ganske få gange. Historien er nærved helt centreret om de temmelig uduelige spillere på basketbanen, krydret med Jackie Moons fortid som hitsanger (her går det temmelig umorsomme hit, "Love Me Sexy" igen gennem handlingen).

  Præget af uopfindsomhed
  I det hele taget er "Semi-Pro" præget af uopfindsomhed. Hvorfor ikke kværne mere rundt i oplagte sportsklichéer og krydre med alle mulige pinligheder? Det ligger lige for, men i stedet drejer filmen ind ad plørede sideveje, hvor vi hurtigt havner i en blindgyde.

  Stort set ikke morsom
  Will Ferrell er stort set ikke morsom, hvorimod Woody Harrelson har en smule held med at fremkalde et par smil i sin birolle. Basketballinteresserede vil næppe finde megen tilfredsstillelse ved at se de uduelige bøvernakker hoppe rundt på banen med hjemmelavet taktik og beskidte tricks.

  En meget støjende film
  Ud over "Love Me Sexy"-hittet sovses der godt og grundigt rundt i Theodore Shapiros originalmusik. Tilført masser af sportslarm bliver "Semi-Pro" en meget støjende film, hvor det udtalte overspil selvfølgelig også gør sit.

  Små skæve indfald
  Små skæve indfald kan ind imellem pifte stemningen lidt op. Her har man fx hentet Jackie Earle Haley ind som godtroende landsbytosse i bar overkrop. Ikke uden en vis komisk tæft, men som helheden også i retning af det overstyrede.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Komedie, Sport, 91 min.

  Dansk titel: Semi-Pro
  Instr: Kent Alterman Prod: Jimmy Miller Manus: Scot Armstrong Foto: Shane Hurlbut Klip: Debra Neil-Fisher, Peter Teschner Mus: Theodore Shapiro