Boys and Girls (2000)

  En ung mand og en ung kvinde er rigtig, rigtig, rigtig gode venner, men det dér med at være kærester er noget farligt noget.


  VENNESORGER

  + PLUS: humor | spil
  -MINUS: alt for sukret | alt for forudsigelig

   

  Man kan svabre lige dele romantik og komedie op i denne super-letløbende teenagehjertebanker. Fantastisk veltrimmede unge mænd og ditto kvinder vrider sig rundt i kærlighedens kløer og forsøger at finde den rigtige vej gennem det svære, unge liv.

  Ulykkelige par
  Ryan Walker og Kennifer Burrows møder hinanden i de tidligste teenageår og støder ved et tilfælde sammen på samme uddannelsessted nogle år senere - begge ulykkeligt parret med respektive repræsentanter af det modsatte køn.

  Alt går efter bogen
  Men selvom alt går efter bogen, og begge unge pludselig står uden kærester, synes filmen alligevel, at der skal tærskes langhalm på grundtemaet lige indtil den bitre lykkelige ende: Ryan og Jennifer er nemlig KUN venner - ikke noget med at bolle, det fører kun ondt med sig.

  Supersukrede lillepigeøjne
  Dette tema bliver slået fast med nittentommersøm, så det til sidst hænger meget langt ud ad halsen. Claire Forlanis supersukrede lillepigeøjne og bittervamle kærestesorgsudtryk bliver også en smule trættende i længden, ellers er skuespillet filmens stærkeste side.

  Fin humor
  En anden side ved filmen, der gør den udholdelig, er en velfunderet humor. I enkelte scener sprudler den og giver nyt liv til den forudsigelige historie. Meget af humoren er koncentreret omkring den uheldige pigebedårer, Hunter.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2000, USA, Komedie, Romantik, Teenagere, 100 min.

  Dansk titel: Boys and Girls
  Instr: Robert Iscove Prod: Jay Cohen, Lee Gottsegen, Murray Schisgal Manus: Andrew Lowery, Andrew Miller Foto: Ralph D. Bode Klip: Casey O. Rohrs Mus: Stewart Copeland