The Odd Angry Shot (1979)

  En gruppe australske soldater i Vietnam føler sig malplacerede og fortabte.


  ALVOR OG HUMOR

  Tom Jeffreys australske karakteristik af Vietnam-krigen, baseret på William Nagles roman, er en noget blandet fornøjelse.

  Utroværdig balance
  Filmen rummer lige dele alvor og humor, men den har svært ved at finde en troværdig balance - morskaben er for koncentreret omkring dumme mandehørmsvittigheder, alvoren bliver for dybsindig i forhold til humoren. En gruppe australske soldater udstationeres i Vietnam og kommer, ligesom alle amerikanerne, ud i noget værre lort.

  Død & ødelæggelse
  Vietcong banker på og forårsager død og ødelæggelse, men australierne må også lægge humør til død på andre niveauer. Det er ikke let, og de mange vittigheder er tydeligvis en måde at distancere sig fra det grufulde på.

  Soldaterkammeratskab
  Filmen giver et ægte og indfølt portræt af soldaterkammeratskabet. Skuespillet hjælper meget på helhedsindtrykket. Alle spiller pænt og veloplagt.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1979, Australien, Krig, Action, Komedie, 88 min.

  Dansk titel: Fandens til krig
  Instr: Tom Jeffrey Prod: Tom Jeffrey, Sue Milliken Manus: Tom Jeffrey Baseret på: roman af William Nagle Foto: Donald McAlpine Klip: Brian Kavanagh Mus: Michael Carlos
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation