The Mighty (1998)

  To udstødte drenge finder sammen i kamp mod mobning og sortsind.


  FIN OG FØLSOM FILM

  Det er de to unge skuespillere, Elden Henson og Kieran Culkin, der sørger for at "The Mighty" bliver en filmoplevelse ud over det sædvanlige. Et fintfølt og stærkt samspil, så det slår gnister i en ellers lidt for stueren historie om at være mobbet og sort til mode.

  Enormt mobningstryk
  Max Kane bor hos sine morforældre og lever med et enormt mobningstryk i hverdagen. Alle i klassen håner og nedgør ham for hans dumhed og fedme.

  En ny tilværelse
  Da Max en dag får ny nabo, bliver det begyndelsen til en ny tilværelse. En knægt, Kevin, sådan cirka på Max' egen alder, der går rundt med et par krykker og derfor heller ikke har de bedste chancer blandt de mobbende jævnaldrende, viser sig at være overordentligt klog i knolden og tilmed af et sødt og forstående sindelag.

  Sammenhold
  Således finder de to drenge sammen. Max har brug for en hjerne (en klog en), mens Kevin har brug for et par stærke ben. Når de to vandrer rundt i gaderne i to lag bliver de, om ikke frygtløse, så i hvert fald stærkere, når mobningen indtræffer.

  Fornyet livsmod
  Vanskeligt bliver det, efterhånden som Kevins sygdom tager til, og der kun ser ud til at være kort tid til igen. Men de to har alligevel givet hinanden så meget styrke og fornyet livsmod, at det bare er et spørgsmål om at klø på.

  Uhøjtideligt
  Det flotte skuespil sejrer, og man fornøjes også over den uhøjtidelige men inspirerende fortællestil. Historien mangler det sidste pift i retning af det bevægende og fuldbyrdet opslugende. Lidt skuffende er det, at handlingen er temmelig forudsigelig.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1998, USA, Drama, Coming of Age, Teenagere, 98 min.

  Dansk titel: The Mighty
  Instr: Peter Chelsom Prod: Simon Fields, Jane Startz Manus: Rodman Philbrick, Charles Leavitt Foto: John de Borman Klip: Martin Walsh Mus: Trevor Jones
  Priser
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Stone)
  • GG-N - Bedste originale sang ("The Mighty")