Commando (1985)

  En veltrænet soldat i civil kommer på en hæsblæsende opgave, da hans datter bliver taget som gidsel.


  HUMOR OG KRUDT TIL STREGEN

  En rigtigt effektivt underholdende Arnold Schwarzenegger-actionfilm, der er tro mod sine genreklichéer, men også ligeså tro mod sin livgivende humoristiske indfaldsvinkel til disse.

  Pengegriske bagmænd
  Schwarzenegger spiller den forhenværende, hårdkogte supersoldat John Matrix, der nu er alenefar med sin datter. Men skumle og pengegriske bagmænd sørger hurtigt for, at John ikke kommer til at trille tommelfingre.

  Storstilet skuddrama
  Efter et storstilet skuddrama ved Johns hjem, kidnapper man hans datter og kræver, at John - til gengæld for at få hende tilbage - udfører en farlig mission. Johns snarrådighed og fysiske styrke vil det dog anderledes.

  Skøn underholdning
  Ligegyldigt hvordan man vender og drejer filmen, kan man ikke undgå at føle sig skønt underholdt. De mange overdrevne scener bakkes altid op af en virkelig skøn humor, der bærer filmen flot igennem.

  Humoren er alfa og omega
  Humoren er nemlig alfa og omega for, i hvor høj grad man accepterer den grundlæggende solidt platdumme historie. Arnold Schwarzenegger portrætterer den kæmpestore John med lige dele smådum muskelstyrke og gennemført snarrådighed. Hen imod slutningen koger filmen dog over, og skydes i sænk af krudt og kanoner.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024