Dr. No (1962)

  Den britiske specialagent James Bond drager til Jamaica, på sporet af farlige bagmænd med skumle bombetanker.


  CHARMERENDE BOND

  James Bond. Tænk at denne fiktive person skulle blive sådan en enorm succes på det store lærred. Figuren har nærmest skabt en filmgenre helt for sig, ingen ikke-Bond-film skal komme og påstå, at den minder om Bond. Det lader sig ikke gøre.
   

  Hemmeligholdt identitet

  I "Dr. No" stifter vi for første gang bekendtskab med den noble britiske agent, 007. I er nydeligt jakkesæt, der dækker over den hemmeligholdte identitet med revolvere og special effects, drager James Bond ud på opgaver, der synes uløselige for en hel hær, men som han snildt løser ene mand.

  Fuldt blus på charmøren
  Sean Connery er afgjort et af de bedste bud på en ideel karakteristik af Ian Flemings romanfigur. I de første film er der fuldt blus på charmøren i Bond, og Connery formidler på både maskulin og fræk vis denne egenskab.

   

  Kvinder som livret

  Kvinder er Bonds livret. Opgaverne må komme i anden række. Han kan altid lige nå en omgang "kvindegymnastik", inden det går løs med tjubang og biljagter. Bonds opgave i denne første film er at forsøge at standse en truende bagmand og hans bombe. Det fører Bond til Jamaica, de helt rette omgivelser til forelskelser. Den yndige Honey Ryder gør sit til, at Bond bliver distraheret.

  Vigtig humor
  Historien er ikke helt gennemarbejdet, somme tider halter den gevaldigt, men underholdningen er alligevel hele tiden nærværende for fuldt tryk, og så er der altså noget helt særligt ved at se (eller gense) den allerførste Bond-film. Humoren sørger hele tiden for, at det hele er knap så højtideligt.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1962, Storbritannien, Action, Eventyr, Thriller, James Bond, Biler på film, 111 min.

  Dansk titel: Agent 007 – Mission drab
  Instr: Terence Young Prod: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman Manus: Richard Maibaum, Johanna Harwood, Terence Young Baseret på: roman af Ian Fleming Foto: Ted Moore Klip: Peree R. Hunt Mus: Monty Norman, John Barry
  Priser
  • GG - Bedste debutant (Andress)