Double Jeopardy (1999)

  En kvinde bliver narret af sin mand og havner seks år bag tremmer. Bagefter vil hun have hævn.


  SOLIDT FORUDSIGELIGT

  Tommy Lee Jones er et af de væsentligste plusser i denne film, der i bund og grund er ét langt sammensurium af trehundrede foregående actionthrillers.
   

  Tager grueligt fejl

  Da Ashley Judds Elizabeth "Libby" Parsons tror, hun har mistet sin mand, tager hun grueligt fejl: Han er bare en værre gut, der for pengenes skyld lod som om, at han blev myrdet.

  Uretfærdigt dømt
  Den amerikanske domstol idømmer Libby seks års fængsel, og selvom det kommer frem, at Libbys mand sandsynligvis er i live, er der ikke noget at stille op – Elizabeth skal afsone sin straf!
   

  I kort snor

  Da Libby prøveløslades, holdes hun i kort snor af opsynsmanden Travis. Ved det mindste fejltrin ryger hun direkte tilbage i brummen. Hævngerrigheden har nu sat sit voldsomme præg på kvinden, og da hun endelig støver sin mand op, kommer det ikke til at gå stille af sig.

  Ligefrem actionthriller
  "Double Jeopardy" er en solidt underholdende og meget ligefrem actionthriller, men den skydes tilsvarende i sænk af en række tåbelige genreklichéer. Samtidig har Ashley Judd slet ikke format til at udfylde så energisk en rolle.

  Uundgåeligt overdrevet
  Efterhånden som historien tager form, nærmer vi os det uundgåeligt overdrevne klimaks, og det er med en dårlig smag i munden, at vi endnu engang kan konstatere, at alt går som forventet. Med stedvis interessant musik af Normand Corbeil.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024