La classe de neige (1998)

  En dreng bliver som den eneste kørt af sin far til en tur med skoleklassen, og det bedrer ikke drengens omdømme.


  VEDKOMMENDE TUNGSIND

  Claude Millers "La classe de neige" er et meget nærgående og tankevækkende drama, der vækker skoletidens følelser til live med gåsehudsfrembringende styrke.

   

  Ikke et godt valg

  Drengen Nicolas bliver som den eneste i klassen kørt af sin far til hytten langt ude i skoven. Alle de andre elever er kørt sammen til stedet, men Nicolas' far synes, det er bedst for Nicolas, at han kører ham.

  Et pinligt problem
  Dette styrker ikke ligefrem Nicolas' position i klassen. I forvejen har han et frygteligt pinligt problem; han tisser i sengen om natten. Dette bliver absolut ikke bedre, da Nicolas erfarer, at han har glemt sin taske i farens bil. Faren er overhovedet ikke til at få fat i, da han efter sigende er omrejsende sælger.

  Ekstra omsorg
  Man kan i dén grad leve sig ind i Nicolas' situation. Lærerne giver ham ekstra omsorg, men det er jo heller ikke så smart, hvis drengen skal have en mulighed for at finde sammen med nogle af klassekammeraterne. Således er "La classe de neige" et stærkt psykologisk drama, der virkelig når helt ind under huden på sine tilskuere.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, Frankrig, Psykologisk drama, Coming of Age, Børn på film, 93 min.

  Dansk titel: Klasseturen
  Instr: Claude Miller Prod: Annie Miller Manus: Emmanuel Carrère, Claude Miller Baseret på: roman af Emmanuel Carrère Foto: Guillaume Schiffman Klip: Anne Lafarge Mus: Henri Texier
  Priser
  • CAN - Jury Prize
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering