The Land Girls (1998)

  Tre kvinder ankommer til en gård for at tjene under 2. verdenskrig. Kærligheden kommer til at spille en afgørende rolle for dem alle.


  VILLIGE PIGER PÅ BONDENS MARK

  Det kunne lyde som overskriften til en "sengekantsfilm", men "The Land Girls" er en langt mere uskyldig film, selvom hovedpersonerne er nok så villige efter at udforske det modsatte køn. Pigerne, Stella, Ag og Prue ankommer til en smukt beliggende britisk farm, hvor de skal hjælpe til i landets interesse under Anden Verdenskrig.

  Møre i knæene
  Krigen mærker de dog til at begynde med ikke meget til. Til gengæld går det for alvor op for dem alle, at det modsatte køn kan påvirke dem, så de bliver møre i knæene. Det er i særlig grad bondens søn, Joe, der mere eller mindre frivilligt forfører dem en efter en, men også britiske officerer kan med succes gøre kur til de landlige piger.

  Mere hold i historien
  "The Land Girls" tager sig god tid til at komme i gang og kan synes både fjoget og overfladisk et stykke tid. Siden kommer der lidt mere hold i historien, og man begynder så småt at leve sig ind i de nysgerrige pigers univers.

  Mange klichéer
  Filmen bliver dog aldrig bedre, end at man med jævne mellemrum sidder og irriterer sig over de mange britiske land- og krigsfilmsklichéer, ikke mindst i kvindernes lettere overstadige skuespil. Forudsigelighedsniveauet er også jævnt hen højt, hvilket bekræftes i den ærgerlige slutning.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1998, Storbritannien, Frankrig, Krigsdrama, Romantik, 110 min.

  Dansk titel: The Land Girls
  Instr: David Leland Prod: Simon Relph Manus: Keith Dewhurst, David Leland Baseret på: roman af Angela Huth Foto: Henry Braham Klip: Nicholas Moore Mus: Brian Lock