America's Sweethearts (2001)

  Et populært filmpar går fra hinanden og sætter USA på den anden ende. Nu skal de tvangs-genforenes.


  FORHOLDSVIS FIN KOMEDIE

  + PLUS: første halvdel | fint spil | dialog
  -MINUS: sødladen udvikling | stereotyper

   

  USA er endnu engang på banen med en populær romantisk komedie, og også denne gang spiller Julia Roberts en central rolle, selvom hun ikke er den egentlige hovedperson. Filmens titel refererer til filmparret Eddie Thomas og Gwen Harrison, der har indspillet en serie elskede film sammen, hvori retfærdighed sker fyldest.

  Pro forma-kærlighed
  Da parret inden premieren på deres nyeste film er gået fra hinanden, er der udsigt til en hær af emsige journalister, så filmbagmanden engagerer branchens publicity-kender nr. 1, Lee Phillips, til at genforene de to stjerner, i hvert fald pro forma. Men det er sin sag, når viljen bestemt ikke er utvetydigt til stede hos de to hovedpersoner. Lykkes skal det dog - uanset hvilke midler, Lee Phillips må tage i brug.

  Bedst i første halvdel
  "America's Sweethearts" er afgjort mest alternativ, morsom og underholdende i første halvdel, hvor den rummer lige dele friskhed og selvironi. Siden går det ned ad bakke, og filmen bliver i vid udstrækning klassisk amerikansk og sødladen. Når de interne kærlighedsdramaer folder sig ud for fuld skrue, forsvinder meget af den pudsige charme, der ellers kendetegner historien.

  Stereotype roller
  Rollerne er en smule stereotype efter den gængse Hollywood komedie-skabelon, men ind imellem sættes de talentfulde skuespillere på prøve, hvilket som oftest fører nogle virkelig morsomme dialoger med sig. Bedst spillende er Billy Crystal (især under mødet med en glubsk rottweiler) - samt Christopher Walken i en mindre birolle som kugleskør instruktør.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2001, Komedie, Romantik, 103 min.

  Dansk titel: America's Sweethearts
  Instr: Joe Roth Prod: Susan Arnold, Billy Crystal, Donna Roth Manus: Billy Crystal, Peter Tolan Foto: Phedon Papamichael Klip: Stephen A. Rotter Mus: James Newton Howard