Notting Hill (1999)

  En kejtet brite møder en kendt skuespillerinde fra USA. Kærligheden blomstrer, men på nogle svære kår.


  PYSSENYSSET KÆRLIGHEDSHUMOR

  Julia Roberts har tørret lidt af lillepigesmilet af og er faktisk tilforladelig i denne pyssenyssede komedie om kærlighedens finurligheder. Måske er det fordi, hun spiller overfor britiske Hugh Grant, der til og med er meget veloplagt.

  Et rodet forhold
  Da Anna Scott pludselig en dag står i Williams Thackers boghandel, er der dømt kærlighed ved første blik. Det bliver da også startskuddet til et noget rodet forhold. William ved ikke, at Anna er en af Hollywoods største og mest berømte skuespillerinder, og da han finder ud af det hen ad vejen, gør det kun forholdet endnu mere kompliceret.

  Kærligheden på spring
  Hvordan skal de to nogensinde kunne indlede et ægte kærlighedsforhold, når pressen hele tiden står på spring for at få en god (løgne)historie? "Notting Hill" er overraskende festlig og stort set uden vamle ingredienser. Dette nok takket være sine britiske produktionsrødder. Man morer sig rent faktisk pænt meget, især i filmens første time.

  Hyggeligt forelskelsesspil
  Siden daler niveauet desværre en del. Både Hugh Grant og Julia Roberts er pænt oplagt til dette hyggelige forelskelsesspil, der også inddrager en række inspirerede biroller.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024