Komodo (1999)

  En teenagedreng må genopleve sine traumer, da en psykolog tager ham med tilbage til den ø, hvor hans forældre blev dræbt.


  DRENGEN OG MONSTRENE

  Film om sure kæmpeøgler:
  Jurassic Park (1993)
  The Lost World: Jurassic Park (1997)
  Godzilla (1998)
  Komodo (1999)
  Jurassic Park III (2001)
  Godzilla (2014)

  "Komodo" er endnu et overfladisk bidrag til "Jurassic Park/Godzilla"-genren, hvor animerede kæmpeøgler med onde hensigter tramper rundt og gør alle bange.

  Ædt af onde øgler
  Plottet i denne film forsøger dog at stikke en anelse dybere og tillader sine tilskuere en smule tankevirksomhed: Drengen Patrick har mistet sine forældre, angiveligt blev de ædt af de onde øgler. Det er der (naturligvis) ingen der tror på, så Patricks psykolog tager ham med tilbage til stedet, hvor det angiveligt skete.

  Utrættelige kæmpedyr
  Det skal dog snart vise sig, at knægten havde ret, og nu begynder en blodig og hæsblæsende kamp mod de utrættelige kæmpedyr.
   

  Mangesidet rolle

  Som nævnt skiller "Komodo" sig lidt ud fra mængden ved at have en fair sidehistorie, men endnu er der lang vej, før sådan en film kan blive rigtigt skræmmende. Unge Kevin Zegers spiller smukt og modent den mangesidede hovedrolle, mens de tydeligt (og halvdårligt) animerede øgler ikke er meget værd.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1999, Australien, USA, Gyser, Science Fiction, Thriller, Teenagere, 84 min.

  Dansk titel: Komodo
  Instr: Michael Lantieri Prod: Tony Ludwig Manus: Hans Bauer, Craig Mitchell Foto: David Burr Klip: Michael Fallavolitta Mus: John Debney
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation