Skat, det er din tur (1997)

  En selvcentreret mand sættes efter en ulykke på en opgave af to skytsengle. I den forbindelse bliver kønsrollerne byttet om.


  GENRBUGSHUMOR UDEN GNIST

  I "Skat, det er din tur" forsøger instruktør og manusforfatter Mette Knudsen sig med en moderne halvfemser-tematik og giver den fuld gas under kønsrolleblusset.

  En opgave fra Himmerige
  Den selvoptagede Adam Nymann kører sig selv og sin datter Rose halvt ihjel og bliver i porten til Himmelen stillet en opgave, han ikke kan sige nej til.

  Kønsrollerne byttet
  For at redde sit og datterens liv skal han sørge for, at der bliver gjort noget godt for børnene i Danmark. Da Adam er tilbage på Jorden, er kønsrollerne i hjemmet og i landet byttet om: Adam er nu den bløde, strikkende, madlavende, kropshårs-barberende mand, mens konen Eva er den grove, øldrikkende, bøvsende, rodende, tv-kiggende, kedeldragtklædte kvinde.

  Fungerer ikke
  En sjov idé, der ikke fungerer. Budskaberne er mere eller mindre ufrivilligt moraliserende og ganske sjældent morsomme.

  Skuffende trædemølle
  Søren Hauch-Fausbøll er i billedet stort set hele tiden og bombarderes med tynde replikker. Allerede efter ti minutter har man set nok, og resten af filmen er en slemt skuffende trædemølle af forudsigelige rolleombytningsklichéer. Søs Egelind kommer tættest på noget slående.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024