On Deadly Ground (1994)

  En ekspert i alt kæmper mod slemme oliegiganter, for at retfærdighed kan ske fyldest.


  KLICHÉACTION

  Steven Seagal blev populær hos filmselskabet, da Under Siege-filmene blev store kassesucceser. Derfor var han berettiget til at instruere sin næste film, og således blev det.

  Det gode mod det onde
  "On Deadly Ground" er en ganske klichéfyldt kamp mellem de gode og de onde. Seagal er - ikke overraskende - den gode; superhelten der kan alt på egen hånd, somme tider dog hjulpet på vej af smukke kvinder og livskloge eskimoer.

  Blæser på miljøet
  Nogle selvcentrerede oliegiganter planlægger at opføre en kæmpemæssig platform. Seagal er imidlertid kommet i besiddelse af dokumenter, der afslører, at oliegiganterne vil blæse på miljøet. Det kan helten ikke have, så nu er der dømt masser af action.

  Tåbelige klichéer
  Som instruktør mangler Seagal tydeligvis både indsigt og situationsfornemmelse. Han formår med stor effektivitet at understrege historiens mange tåbelige klichéer, så de nærmest træder ud af filmen og kan gå selv.

  Moralprædiken
  Professionelle actionscener kan ikke kompensere for den idiotiske historie, hvis moralprædiken af en slutning er mere end almindeligt rædsom.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Action, Thriller, 100 min.

  Dansk titel: På farlig grund
  Instr: Steven Seagal Prod: A. Kitman Ho, Julius R. Nasso, Steven Seagal Manus: Ed Horowitz, Robin U. Russin Foto: Ric Waite Klip: Don Brochu, Robert A. Ferretti Mus: Basil Poledouris