En kærlighedshistorie (2001)

  Da en kvinde kommer hjem fra psykiatrisk afdeling på hospitalet er hun stadig ikke helt rask og sætter sin tålmodige mand på mange prøver.


  KENDER INGEN GRÆNSER

  De danske dogmefilm:
  Festen (1998)
  Idioterne (1998)
  Mifunes sidste sang (1999)
  The King is Alive (2000)
  Italiensk for begyndere (2000)
  Et rigtigt menneske (2001)
  En kærlighedshistorie (2001)
  Elsker dig for evigt (2002)
  Se til venstre der er en svensker (2002)
  Forbrydelser (2004)

  Ole Christian Madsens, "En kærlighedshistorie", er langt fra nogen helt almindelig historie om stærke følelser. Der er hér tale om et kærlighedsforhold af en særlig krævende karakter, da filmens ene hovedperson er psykisk meget labil.

  Mentale begrænsninger
  Kira er netop udskrevet fra psykiatrisk afdeling og bliver hentet af sin mand og sine to drenge. Nu skal familien gerne have hverdagen til at hænge sammen igen, men Kira er ikke blevet helt frisk og har stadig sine mentale begrænsninger. Filmen beskriver Kiras belastede sind og reaktionerne fra den tålmodige ægtemand med en fintfølt nerve, der går tæt på tilskueren.

  Mangler troværdig baggrund
  Hvad filmen mangler er en troværdig baggrund for Kiras sammenbrud. Årsagerne antydes kun ganske let, og det er svært helt at blive revet med af tragedien og glæden undervejs, når ikke man føler sig følelsesmæssigt involveret. Ole Christian Madsen anvender et par af sine stærke skuespillere fra "Edderkoppen" og giver dem endnu en chance for at vise nye sider af talentet.

  Tragikomisk humor
  Der kommer megen let til jævn ufrivilligt tragikomisk humor ud af de barske sekvenser, der alle beskriver Kiras utilregnelige adfærd. Bedst er sekvensen, hvor Kira skal arrangere en firmafest for sin mand.

  Grumt overspil
  Skuespillet er ikke så stærkt, som det må kræves i så markant psykologiske karakteristikker. Stine Stengade kan ikke følge helt med og forfalder ind imellem til ærgerligt overspil. Til gengæld leverer Sven Wollter en stærk præstation som faderen.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, Danmark, Psykologisk drama, Dogmefilm, 93 min.

  Dansk titel: En kærlighedshistorie
  Instr: Ole Christian Madsen Prod: Morten Kaufmann, Bo Erhardt Manus: Ole Christian Madsen, Mogens Rukow Foto: Jørgen Johansson Klip: Søren B. Ebbe Mus: Øyvind Ougaard, César Berti
  Priser
  • BD - Bedste film
  • BD - Bedste skuespillerinde (Stengade)
  • BD-N - Bedste skuespiller (Mikkelsen)
  • RB - Bedste film
  • RB - Bedste skuespillerinde (Stengade)
  • RB - Bedste instruktør
  • RB - Bedste manuskript
  • RB - Bedste klipning