Polle Fiction (2002)

  Bøvede Polle fra Snave er lige ved at blive lokket i ægteskabets lænker, da den lokale sexkilling øjner chancen for at tømme hans pengepung.


  TOTALT UNDER LAVMÅL

  Nationens elskede Sonofon-Polle fra Snave gik til spillefilmen, og som en slags forlænget reklamefilm fungerer filmen egentlig rimelig godt. Man havde de samme "kære" figurer, som man kendte fra reklamerne, og et par nye kom til med berigende fornyelse.

  Ikke bid nok
  Desværre er der slet ikke bid nok i den outrerede humor og dens ret ensporede linje til at holde dampen oppe og give spillefilmen den nødvendige saltvandsindsprøjtning af nye Polle-tiltag.

  Svært at udfylde halvanden time
  Manuskriptet er ganske enkelt for tro mod sine reklameforlæg. Personerne og deres univers bliver dermed aldrig helt sjove nok til at udfylde halvanden time.

  En flirt med bagtanker
  Polle mister en pæn procentdel af sit hår, da "vennerne", Heino og Jøgge, lader slamsugeren suge under Polles "slamprøve". Da den noget naiv, ,men pengebevidste Lillian erfarer, at Polle måske står til at få erstatning, begynder hun straks at lægge an på ham - og sågar fri til ham. På den måde kan hun måske få del i den økonomiske kompensation.

  Nem at narre
  Polle er nem at narre, og han er da også lige ved at hoppe på krogen og gifte sig med Lillian. Først i sidste øjeblik begynder brikkerne at falde på plads for den lidet begavede fynbo, så han kan sige fra med eftertryk.

  Små højdepunkter
  Filmen har sine små højdepunkter, skønt de aldrig rigtig bliver hylende morsomme: Lillians diskrete oplæsning fra en porno-novelle er et højdepunkt af de bedre, men også Polles polterabend snerper hen imod noget af det rigtige.
   

  Ulækkert sexfikseret

  Søren Mallings ulækkert sexfikserede, Karsten Kørelærer, er en pænt spillet, men unuanceret skrevet rolle, mens Heino og Jøgge slet ikke lever op til deres form fra reklamefilmene.

  Hverken buh eller bæh
  Petrine Aggers Lillian er filmens bedst spillede og mest kontrastfulde rolle. Jens Andersens Polle er hverken buh eller bæh - dog imponerende stabilt spil efter et meget stramt og ensporet forlæg.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2002, Danmark, Komedie, Farce, 90 min.

  Dansk titel: Polle Fiction
  Instr: Søren Fauli Prod: Jonas Allen, Thomas Lydholm Manus: Jens Aage Pedersen, Lars Andreas Pedersen Foto: Jens-Jakob Thorsen Klip: Anja Farsig, Leif Axel Kjeldsen Mus: Peter Stenbæk