Trois couleurs: rouge (1994)

  En kvinde støder ind i en ældre herre, der aflytter naboens telefonsamtaler. Det er både frastødende og dragende på samme tid.


  KIESLOWSKIS SIDSTE STEMNINGSDRAMA

  Sammenhængende film:
  Trois couleurs: bleu (1993)
  Trois couleurs: blanc (1994)
  Trois couleurs: rouge (1994)

  Kieslowskis sidste film - og den sidste i hans tricolore-trilogi. Med en mystisk og svært tilgængelig historie bliver filmen forholdsvis svær at sluge. Tempoet er lavt, historien fortælles omhyggeligt i de karakteristisk farvede billeder. Ingen tvivl om, at man husker filmen som en "rød" film.

  Hemmelighedsfuldhed
  En ung fransk kvinde påkører en hund og bringer den til dens ejer. Men ejeren beder kvinden om at gå og tage hunden med. Det viser sig, at ejeren bruger al sin tid på at aflytte naboens telefonsamtaler og derfor har indblik i mange hemmeligheder. Kvinden fanges - delvis mod sin vilje - ind i mandens forbudte univers.

  Tungt ladet
  Tungt ladet med billedlige og fortællemæssige symboler kan "Rouge" synes langsommelig og uden mening. Det kræver koncentration og tålmodighed at sætte sig ind i Kieslowskis særprægede film, så kan man finde ind til de store og sande kvaliteter, der ofte ligger i et lag lige under det, man først skuer.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1994, Polen, Schweiz, Frankrig, Drama, Romantik, Mystik, 93 min.

  Dansk titel: Rød
  Instr: Krzysztof Kieslowski Prod: Martin Karmitz Manus: Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz Foto: Piotr Sobocinski Klip: Jacques Capelier Mus: Zbigniew Preisner
  Priser
  • AAN - Bedste instruktør
  • AAN - Bedste manuskript
  • AAN - Bedste fotografering
  • BD - Bedste ikke-amerikanske film
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering
  • GG-N - Bedste udenlandske film