The Million Dollar Hotel (2000)

  En stivnakket FBI-agent gør sin entré på et dystert hotel med psykiske særtilfælde som beboere. Hvem skubbede en beboer ned fra hotellets tag?


  HVERKEN-ELLER-FORESTILLING

  En ganske tynd historie holdes i live af en progressiv fotografering og ambitiøst skuespil, der dog langt fra er fantastisk.

  Psykiske særtilfælde
  De psykiske særtilfælde, som filmen beskriver, spilles effektivt men med velkendte mimiske virkemidler. Mel Gibsons halskrave er vel nok filmens sjoveste påhit.

  Farverige vendekåber
  En FBI-agent ankommer til et gammelt hotel, hvis beboere består af psykiske særtilfælde. En af beboerne er angiveligt blevet skubbet i døden fra bygningens tag, men det er svært at komme ind til sagens kerne blandt de farverige vendekåber, som hotellet huser.

  Velkomponerede billeder
  Filmen er fuld af velkomponerede billeder, der vidner om stor æstetisk fortællelyst fra instruktør, Wim Wenders. Bare synd at hans historier i nyere tid næsten altid er for obskure.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2000, Tyskland, Storbritannien, USA, Mystik, Drama, Thriller, 115 min.

  Dansk titel: The Million Dollar Hotel
  Instr: Wim Wenders Prod: Bono, Wim Wenders, Bruce Davey, Nicholas Klein, Deepak Nayar Manus: Nicholas Klein Foto: Phedon Papamichael Klip: Tatiana S. Riegel Mus: Bono, Brian Eno, Jon Hassell, Daniel Lanois, Hal Willner
  Priser
  • BERLIN - Silver Berlin Bear, Jury Prize
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering