The Score (2001)

  En næsten lovlydig mestertyv bliver tilbudt en sidste opgave, der kan indbringe ham millioner. Men har hans unge makker rent mel i posen?


  FAIR SPÆNDING PÅ KENDTE SKINNER

  Paradoksalt nok er denne jævnt spændende, men ikke videre nævneværdige actionfilm instruktør Frank Oz' absolut bedste film til dato.

  Spil på rutinen
  Robert De Niro spiller på rutinen som mestertyven Nick Wells, der har store planer om at leve et lovlydigt liv som almindelig borger. Men han kan alligevel ikke stå for sin managers tilbud om en millionløn for at begå et sidste avanceret indbrud. Som ekstra udfordring bliver Nick Wells sat over for Edward Nortons unge kriminalaspirant Jack Teller, der via et følt fupnummer har skaffet sig adgang til mange fortrolige oplysninger.

  Uventede prøvelser
  Nick går modvilligt med til at samarbejde med Jack Teller, og planlægningen skrider hurtigt frem. Da selve indbruddet løber af stabelen, kan det nok være, at Nick kommer på uventede prøvelser.

  Solid spænding
  "The Score" byder på solid og meget underholdende spænding. Nogen hårrejsende original oplevelse er filmen dog ikke, og manglen på nye indfald i en grundlæggende meget banal historie er skuffende.

  Ligegyldig birolle
  Edward Norton viser prøver på sine mange ansigter som skuespiller, mens Marlon Brando endnu engang er degraderet til en ligegyldig (og overvægtig) statistrolle. De Niro spiller som nævnt på rutinen i en rolle, der ikke giver noget at arbejde med.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, USA, Action, Krimi, Thriller, 119 min.

  Dansk titel: The Score
  Instr: Frank Oz Prod: Gary Foster, Lee Rich Manus: Kario Salem, Lem Dobbs, Scott Marshall Smith Foto: Rob Hahn Klip: Richard Pearson Mus: Howard Shore