The Virgin Suicides (1999)

  Fem teenagedøtre ligger under for deres mors grusomme opdragelsesmetoder, og det bliver for meget for de unge piger.


  LIDT FOR SÆRPRÆGET HISTORIE

  Coppola-familien viser nye sider af sig selv. Det er datteren til Francis Ford, Carmine Coppola, der har skrevet og instrueret denne humoristisk-bizarre fortælling om fem teenagerpigers traumatisk korte liv.

  Tytannisk mor
  Fem teenagedøtre i alderen 13-17 ligger under for deres tyranniske mor, der ikke under nogen omstændigheder vil se sine døtre fjolle omkring med drenge. Alligevel beslutter hun sig for i samråd med sin undertrykte mand at give pigerne en chance til et afdansningsbal.

  På dette tidspunkt har den yngste datter allerede begået selvmord. Men det forhindrer ikke moderen i at gå i baglås, da en af pigerne ikke kommer hjem til tiden efter ballet.

  Låst inde bag mors tremmer
  Nu bliver pigerne for alvor låst inde bag mors tremmer. Alt det sjove i livet bliver bandlyst, så man kan nok regne ud, i hvad retning de bankende teenagepigehjerter går.

  Akavet & skævt
  Filmen lægger lovende og inspireret ud med en serie akavede og skæve portrætter af en provinsbys indbyggere. Her præsenterer Coppola os for nye opfindsomme roller til tidligere fastlåste skuespillere, og det er en af de rigtigt gode sider ved filmen.

  Således kan vi opleve både James Woods, Kathleen Turner og Scott Glenn i helt nye rolletyper, og de er virkelig i topform.

  En tand for meget
  Hvor filmen lagde positivt og alternativt ud, flader den efterhånden ud og bliver noget søgt. Dramaet får ganske enkelt en tand for meget i retning af det vildt bizar-komiske.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1999, USA, Drama, LBGTQ+, Teenagere, 93 min.

  Dansk titel: The Virgin Suicides
  Instr: Sofia Coppola Prod: Julie Costanzo, Francis Ford Coppola, Chris Halsted, Dan Halsted Manus: Sofia Coppola Foto: Edward Lachman Klip: Melissa Kent, James Lyons Mus: Air