I Wonder Who's Kissing You Now (1998)

  Besat af en mere eller mindre uberettiget jalousi risikerer en ægtemand at køre ægteskabet i sænk.


  MODERNE KÆRLIGHEDSKOMEDIE

  Samtidssamfundssatire kan være ubetaleligt morsomt, når det rammer lige på kornet, og det gør Henning Carlsens "I Wonder Who's Kissing You Now". Her bliver det ganske lykkelige ægteskab sat på jalousiens hårde prøve, og det er i en sådan grad, at det næsten burde forbydes ved lov.

  Raffinerede tilbageblik
  I raffinerede tilbageblik stifter vi bekendtskab med Sam og hans svenske kone, Laura. De blev forelskede og gift som så mange andre, men Sam har en jalousiskrue løs, og det kommer efterhånden til true forholdet.

  Boller ved siden af
  Igen og igen føler Sam sig bedraget, han begynder snart at tage utraditionelle metoder i brug, fordi han føler sig så sikker i sin sag, at han roligt selv kan bolle ved siden af. Enhver lille situation kan efterhånden tolkes som utroskab, det bliver så godt som umuligt at redde situationen.

  Tragikomik
  Tommy Kenter spiller ubetaleligt den tragikomiske hovedrolle, og Marika Lagercrantz leverer fornemt feminint modspil. Gode biroller supplerer de dominerende hovedroller fint. Morten Grunwalds cigarrygende filmproducer og Lars Knutzons doktor Lund er glimrende.

  Jalousien som trussel
  Det morsomme ved hele historien er jo netop, at det er sådan det foregår i tusindvis af hjem verden over: Jalousien er en enorm trussel mod ethvert sundt forhold.

  Hverdagsdanskerens indre uro
  Her mærker vi Henning Carlsens fantastiske situationsfornemmelse - for filmen er ubetaleligt morsom, når den griber fat i hverdagsdanskerens indre uro.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, Danmark, Drama, Komedie, Romantik, 95 min.

  Dansk titel: I Wonder Who's Kissing You Now
  Instr: Henning Carlsen Prod: Ib Tardini Manus: Henning Carlsen, Ib Lucas Baseret på: romanen "Silhuetter" af Ib Lucas Foto: Henning Kristiansen Klip: Henning Carlsen Mus: Hilmar Örn Hilmarsson