Blændværk (1955)

  To unge elskende har svære kår. Deres omgivelser forstår dem ikke, og det kan let gå galt.


  DRAMA MED EFTERTRYK

  Det er venstreorienterede politikere, der igangsætter denne films livsfarlige intriger, der kredser om sabotage mod de NATO-skibe, der sejler med krigsmateriel.

  Farlig cocktail
  Midt i denne farlige cocktail forsøger et ungt par at få kærligheden til at blomstre, men det er så godt som umuligt. De er på flugt med stjålne penge, der viser sig at være sorte, og som en overlæge har gemt for omverdenen.

  Banebrydende nøgenhed
  Poul Reichhardt og Kjeld Petersen spiller et par af filmens politiske hovedroller som henholdsvis fagforeningsformand og partiformand. Det unge par spilles af Henrik Wiehe og Mimi Heinrich - sidstnævnte viser sig ganske nøgen i et par scener, hvilket var banebrydende for dansk film på dette tidspunkt. Overlægen og hans kone er virkelig kommet på glatis, og forsøger at krybe uden om kniben.

  Højdramatisk fortællekunst
  "Blændværk" er højdramatisk dansk fortællekunst, der måske ind imellem kan virke lidt primitiv i opbygningen, men som i bund og grund rummer klare kvaliteter i fortælling og skuespil.

  Solid instruktion
  Helt store præstationer bliver det dog ikke til. Bedst er Kjeld Petersen i en svinsk og alvorlig rolle. Johan Jacobens instruktion er solid og engageret.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023