Firestarter (1984)

  En lille pige har et uheldigt talent: Hun kan sætte ild til ting ved tankernes kraft. Det er der skumle bagmænd, der vil udnytte.


  OK STEPHEN KING-FILMATISERING

  Instruktør Mark L. Lester har med firsernes filmiske virkemidler forsøgt at skabe et troværdigt univers på baggrund af Stephen Kings tidlige roman, "Firestarter".

  Billigt look
  Filmen rummer klare kvaliteter i skuespillet, men herefter hører det imponerende hurtigt op. "Firestarter" lider under et billigt "tv-look", som den på intet tidspunkt slipper af med. Fotograferingen er stereotyp og klipningen ikke ligefrem glidende.

  Ild med tankens kraft
  En pige der kan sætte ild i hvad som helst med tankernes kraft burde ellers være guf for enhver filmskaber, men Lester synes ikke at have lagt vægten de rigtige steder, og resultatet bliver ujævnt.
   

  Mystisk eksperiment

  De overnaturlige evner har pigen som følge af et mystisk eksperiment, som hendes forældre gennemgik for år tilbage. Nu kan hun ikke slippe af med det, og evnen er en stor belastning for hende.

  Slemme bagmænd
  Slemme bagmænd ser store muligheder i pigens evner, så de vil gøre hvad som helst for at fange hende, men det bliver ikke nemt at trodse flammerne..

  Strejf af intensitet
  Enkelte scener rummer strejf af intensitet; alle scener med George C. Scotts forræderiske John Rainbird er guld værd i en elles vaklende filmoplevelse.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024