Wait Until Dark (1967)

  En blind kvinde terroriseres i sin lejlighed, da en gruppe kriminelle vil have fat i en dukke fuld af narko.


  SPÆNDENDE NERVEKRIG

  En urklassisk 60'er-thriller, der har fat i den lange nerve men giver den lidt for meget gas.

  Audrey Hepburn spiller med ganske pæn overbevisning den blinde, Susy, der bliver udsat for et teaterstykke af de større, da et par mænd driver gæk med hende.

  Komedie med blind kvinde
  Mændene er kun interesserede i at få fingrene i en dukke, der indeholder en pæn mængde narkotika, og de formår at spille komedie med stakkels blinde Susy ganske længe.

  Men selv en blind kan have sans for snyd, og efterhånden begynder alvoren at gå op for Susy, netop som mændene for alvor er begyndt at skrue bissen på.

  Nærmest kun én scene
  Filmen har stort set kun én scene - her er nærmest tale om et intimt teaterstykke, hvor tilskueren kommer til at kende stort set hver en krog af "scenen".

  Forvirring & angst
  Det er også de små detaljer i lejligheden, der giver den blinde kvinde pejlemærker og tryghed - dem kan der meget nemt pilles ved - med ganske stor forvirring og angst til følge.

  Flot skuespil styrker den specielle fortælling. Alan Arkin er hård i tredobbelt forklædning.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1967, USA, Thriller, Gyser, 106 min.

  Dansk titel: Fanget i mørket
  Instr: Terence Young Prod: Mel Ferrer Manus: Robert Howard-Carrington, Jane Howard-Carrington Baseret på: skuespil af Frederick Knott Foto: Charles Lang Klip: Gene Milford Mus: Henry Mancini
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Hepburn)
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Hepburn)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Zimbalist Jr.)