Columbo Goes to the Guillotine (1989)

  En mand er blevet myrdet på barbarisk vis i en guillotine, og kriminalbetjenten Columbo må virkelig i tænkeboks.


  OPKLARINGSARBEJDE, DER RYKKER

  Columbo, sæson 8:

  Columbo Goes to the Guillotine (1989)

  Murder, Smoke and Shadows (1989)

  Sex and the Married Detective (1989)

  Grand Deceptions (1989)

   

  Peter Falk som Los Angeles-betjenten Columbo – så kan det som bekendt ikke gå helt galt. Og det gør det da heller ikke i dette veloplagte tv-drama, der som sædvanlig blander underfunding humor med dødsensfarlig alvor, når kriminalbetjenten fra drabsafdelingen er på opklaringsarbejde.

  Underfundige indfald
  Et kendetegnende træk ved episoderne i Columbo-serien er, at vi ser optakten til mordet – og selve mordet – før Columbo træder ind i billedet med sine underfundige indfald og metoder. I denne episode er en tryllekunstner blevet halshugget i sit eget værksted i en guillotine.

  Selvoptaget tryllekunstner
  Den selvoptagede tryllekunstner Elliott Blake er straks i Columbos søgelys og må stå model til de mange utrættelige spørgsmål og monologer, som det er kendetegnende for Columbo.

  Bemærkelsesværdig præstation
  Det er en fornøjelse at følge Columbos tankegange, og så kan man jo ikke lade være med at vende og dreje sig af begejstring over den gode Peter Falks bemærkelsesværdige præstation.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Krimi, Drama, Columbo, 90 min.

  Dansk titel: Columbo i guillotinen
  Instr: Leo Penn Prod: Stanley Kallis, John A. Martinelli, Alan Simmons, Richard Alan Simmons, Peter V. Ware Manus: William Read Woodfield Foto: Robert Seaman Klip: John A. Martinelli Mus: John Cacavas