Bekännelsen (2001)

  Et estisk turistpar lægger vejen forbi det nordlige Sverige. Det bliver skæbnesvangert for to lokale mænd.


  SAMVITTIGHEDSKVALER

  I denne særdeles spændende, svenske miniserie får man et indblik i den største ynkelighed, en mand kan præstere.

  Alt ånder fred
  Manden hedder Thomas. Han bor naturskønt i det nordlige Sverige og er ved at lægge nyt tag på sit skønne hus, mens hans kone ligger på sygehuset og venter deres førstefødte.

  Uforståelig ynkelighed
  Alligevel udviser Thomas en uforståelig ynkelighed, da det estiske turistpar Irina og Peeter slår sig ned ved en nærliggende søbred. Thomas falder pladask for den lille estiske kvinde, og han bliver ivrig, at han forsøger at voldtage hende. Imidlertid bliver han grebet på fersk gerning af Peeter, som Thomas nu i vrede slår ihjel med en sten.

  Sporene skal slettes
  Nu skal sporene slettes - men hvor længe kan Thomas holde masken og det store psykologiske samvittighedspres.. Miniserien er visuelt stærk og meget fængende. Man kan ikke beskylde den for at være kedelig.

  Sikker iscenesættelse
  Forklaringen på det høje niveau ligger først og fremmest i Daniel Lind Lagerlöfs meget sikre iscenesættelse. Hele produktionen udstråler en autoritet og troværdighed, der er værd at berømme. Skuespillerne gør det rigtig godt, og så hjælper den øde og barske natur også til at give dramaet en ekstra tak op.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, Sverige, Thriller, Psykologisk drama, 165 min.

  Dansk titel: Bekendelsen (tvs)
  Instr: Daniel Lind Lagerlöf Prod: Henrik Widman Manus: Ulf Ryberg Foto: Olof Johnson Klip: Anders Nylander Mus: Henrik Lörstad, Pauk Bothén