Tsatsiki, morsan och polisen (1999)

  En svensk dreng med græske aner bliver kastet rundt i manegen af sin mor og hendes skiftende kærester.


  HJERTELIG SVENSK FAMILIEFILM

  En svensk familefilm med hjertet på rette sted. Lidt i stil med Mitt liv som hund (1985) beskriver filmen en lille drengs krise og første møde med kærligheden - dog uden samme oprigtige intensitet.

  En udmærket reservefar
  Tsatsiki er kælenavnet for den lille Tobias, der bor alene med sin mor og hendes skiftende kærester. En charmerende politimand er netop kommet ind i billedet. Han er en udmærket reservefar.

  En drøm går i opfyldelse
  Men moderen kan ikke rigtig bestemme sig - der er flere mænd i hendes liv, og hun skuffer både sønnen og politimanden flere gange. Tsatsiki bliver ved med at plage om at komme til Grækenland, hvor hans rigtige far bor. Det lykkes sent i historien.

  Lige til at forelske sig i
  Filmen er rolig og lige til at forelske sig i - ikke mindst på grund af den dejlige Samuel Haus i hovedrollen. Der er dog sider ved affæren, der bryder idyllen og ærgrer den kræsne tilskuer.

  Utroværdigt kærlighedsaspekt
  Denne lille drengs eventyr udi kærlighedens store vidder er ganske enkelt langt fra troværdig og ødelægger en ellers oprigtig og lun historie. Solide voksenpræstationer af især Alexandra Rapaport og Jacob Ericksson.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1999, Island, Drama, Familie, Børn på film, 0 min.

  Dansk titel: Tsatsiki
  Instr: Ella Lemhagen Prod: Anne Ingvar Manus: Ulf Stark Baseret på: roman af Moni Nilsson-Brännström Foto: Anders Bohman Klip: Bernhard Winkler
  Priser
  • BERLIN - Deutsches Kinderhilfswerk Grand Prix
  • BERLIN - Crystal Bear
  • BUSTER - Best Buster Award
  • GULDB - Bedste film
  • GULDB - Bedste instuktør
  • GULDB - Bedste manuskript
  • GULDB - Bedste fotografering