The Contender (2000)

  Den amerikanske præsident skal have ny vicepræsident, men magtfulde bagmænd sætter sig imod kandidaterne.


  HØJDRAMATISK POLITISK THRILLER

  Instruktør og manuskriptforfatter Rod Lurie vækker effektivt den politiske thrillergenre til live med denne dramatiske blodsudgydelse uden blod.
   

  Stærke kræfter i kulissen

  Den amerikanske præsident skal have ny vicepræsident, og han har to kandidater, hvoraf han foretrækker den kvindelige Laine Hanson. Der sidder dog stærke kræfter i kulissen, som meget hellere vil have den mandlige kandidat på posten.

  Særdeles beskidte kneb
  Særdeles beskidte kneb bliver anvendt, og Laine Hanson bliver bl.a. anklaget for at have dyrket 'ekstremt ulækker' sex i sine meget unge dage, da hun efter sigende skulle have deltaget i gruppesex(!)

  Krig uden våben
  Filmen er et studie i taktikker - en krig uden våben, hvor ord er magt. Den anklagede kvinde sættes i et dårligt lys, at hun er tæt på at bakke ud af det hele, men samtidig bliver hun alligevel tændt på at tage kampen op imod de magtfulde bagmænd, der ikke selv har alt for rent mel i posen.

  Ekstrem intensitet
  Der er et niveau af ekstrem intensitet gennem det meste af denne gennemarbejdede film. De fleste skuespillere er velinstruerede og tændte, bedst er Joan Allen i en hudløs præstation - og Gary Oldman som det dumme svin.

  Ødelæggende slutning
  Historien er uforudsigelig og højdramatisk, udviklingen kan virkelig overraske og begejstre. Desværre forfaldes der til en bittert rosenrød slutning, der har en ætsende virkning på hele filmen.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Krimi, Thriller, 116 min.

  Dansk titel: The Contender
  Instr: Rod Lurie Prod: Willi Bär, Marc Frydman, James Spies, Douglas Urbanski Manus: Rod Lurie Foto: Denis Maloney Klip: Michael Jablow Mus: Larry Groupé
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Bridges)
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Allen)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Bridges)
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Allen)