Lassie (1994)

  En meget klog hund spiller en vigtig rolle i familien Turners liv, særligt da grumme naboer har udtænkt en væmmelig plan.


  FAMILIEFILM UDEN (HUNDE)BID

  Et monotont logrende og gøende vovdyr bliver redningen for både høj og lav i denne genindspillede familieklassiker.

  Udvandet
  Den er da meget nuttet, denne Lassie - men man får som tilskuer aldrig rigtig lyst til et dejligt hundeknus - dertil er manus og instruktion for udvandet, og både hund og mennesker havner i en ligegyldig dramatik.

  Langt ude på bøhlandet
  13-årige Matthew har svært ved at finde sig selv og sin familie efter moderens tragiske død, og det sidste han kunne ønske sig var at flytte langt ud på bøhlandet.

  De sande kvaliteter
  Men da han nu alligevel er midt i den skønne natur, hjælper den meget kloge hund, Lassie, ham med at finde de sande kvaliteter i mark, vang, bæk og sø - selvom den kun kan logre og gø!

  En hund med karakter
  Matthew begynder langsomt at finde sig selv og sine nærmeste, men straks lurer en ny krise: De nye naboer er ikke meget for at få familien og deres landbrug som konkurrenter, derfor tager de særdeles beskidte tricks i brug. Men den skal Lassie nok også klare.. Flot fotograferet og acceptabelt spillet, men i bund og grund en meget tynd familiefilmsoplevelse.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1994, USA, Drama, Familie, Teenagere, Børn på film, Dyr på film, 91 min.

  Dansk titel: Lassie
  Instr: Daniel Petrie Prod: Lorne Michaels Manus: Matthew Jacobs, Gary Ross, Elizabeth Anderson (I) Baseret på: karakteren Lassie af Eric Knight Foto: Kenneth MacMillan (I) Klip: Steve Mirkovich Mus: Basil Poledouris