Almost Famous (2000)

  En 15-årig dreng med journalistiske evner tager på tour med et rockband for at skrive en artikel til magasinet "Rolling Stone".


  FASCINERET AF ROCKMUSIK

  Instruktør Cameron Crowe trækker os for en stund tilbage til de glade 1970'ere i dette farverige musikdrama. Med rigelig nykomponeret musik i datidens ånd og långhårede/fuldskæggede mænd i flæng kan man kun føle sig effektivt sat tilbage i tiden.


  Journalist-spire på drømmetur
  Den unge talentfulde Patrick Fugit spiller hovedrollen som 15-årige William Miller. Han får sit livs største udfordring, da han bliver inviteret med som journalist-spire på tour hos den populære rockgruppe "Stillwater".
   

  På bølgelængde

  William får måske nok ikke skrevet så meget, som han har planlagt, men han er dog hele tiden på bølgelængde med rockgruppen og husker at gøre sig nogle notater til artiklen. Nu er det nemlig selveste "Rolling Stone" han skal skrive artiklen for.

  Koncertånden forstyrres
  Undervejs oplever William, hvordan gruppen er ved at gå i opløsning på grund af interne stridigheder, og hvordan fis og ballade og ikke mindst rigelige mængder af sex ofte forstyrrer koncertånden. Nu er spørgsmålet, hvor meget William egentlig kan/tør/har lyst til at skrive om dén rockgruppe, som han efterhånden føler, han er blevet en del af.

  Voldsom udstråling
  Patrick Fugit er en vigtig brik i denne films gennemslagskraft. En charmerende og talentfuld ung mand med en voldsom udstråling. Rockgruppens medlemmer spilles med tilpas fladpandet selviskhed, mens Williams mor - en utaknemmelig rolle - udfyldes på det jævne af Frances McDormand. William møder også kærligheden - her i skikkelse af den billedskønne Penny Lane. Kate Hudson spiller denne rolle med et fint lille glimt i øjet.

  Velafstemt musik
  Musikken er velafstemt og ikke for dominerende, til gengæld savner filmen en rigtig stærk fremdrift. Historien synes træg og gentager sig selv for ofte, så den mestendels bare ender som et fascinerende lille billede på 1970'erne.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Drama, Musik, Romantik, Teenagere, 126 min.

  Dansk titel: Almost Famous
  Instr: Cameron Crowe Prod: Ian Bryce, Cameron Crowe Manus: Cameron Crowe Foto: John Toll Klip: Joe Hutshing, Saar Klein Mus: Cameron Crowe
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • AA - Bedste manuskript
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (Hudson)
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (McDormand)
  • AAN - Bedste klipning
  • GG - Bedste film
  • GG - Bedste birolleskuespillerinde (Hudson)
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (McDormand)
  • GG-N - Bedste manuskript