Santa vs. the Snowman (2002)

  Julemanden kommer på glatis, da en snemand sætter alt ind på at blive den nye julemand.


  SEJ IMAX-TEGNEFILM

  De lidt større børn og deres forældre (især dem, der tror, de har set alt indenfor animationsfilm) kunne have fornøjelse af at se Imax-filmen, "Julemanden og snemanden".

  En ny animations-oplevelse
  Dette var første gang, Planetariet i København viste en animationsfilm på deres gigantiske lærred. Og der er ingen tvivl om, at det er en helt ny måde at se animeret drama på: Ganske fascinerende på den karakteristiske Imax-facon, hvor himmel og jord ind imellem går i ét.

  En ensom snemand
  En ensom snemand sniger sig en dag ind på julemandens gigantiske område. Her producerer og pakker amerikanske grønne nisser gaver i tusindvis. Da snemanden snupper en fløjte, går alle alarmer i gang, og en større flugt/eftersøgning indledes.

  En hektisk affære
  Dén behandling bryder snemanden sig ikke om, og sammen med en hel hær af med-snemænd sætter den sig for at tilkæmpe sig julemandsembedet, og det bliver en ganske hektisk affære.

  Barsk i perioder
  Filmen er temmelig barsk i perioder, noget som de mindste givetvis ikke vil kunne forstå, derfor bør barnetilskueren i hvert fald nok være fyldt syv år. Det barske i historien er imidlertid netop det, der fascinerer den voksne tilskuer. I det barske ligger nemlig en finurlig humor, der både kommer til udtryk i handling og dialog. De danske skuespillere, der har lagt stemme til filmens danske oversættelse, er særdeles veloplagte.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, USA, Drama, Animation, 30 min.

  Dansk titel: Julemanden og snemanden
  Instr: John A. Davis Prod: Keith Alcorn, John A. Davis, Paul Marshal Manus: John A. Davis Baseret på: tegninger af Steve Oedekerk Klip: Kinsey Beck Mus: Harvey Cohen, Carl Lenox