Dykkerdrengen (2003)

  En 10-årig dreng og hans alkoholiske far skal et smut til Grækenland for at dykke. Men faderen dykker i stedet i flasken.


  30 MINUTTERS UNIK INTENSITET

  At man på bare tredive minutter kan forme et hårrejsende, hjerteskærende og knugende ægte filmdrama af mesterlige dimensioner er i sig selv lidt af et mirakel.

  Forfærdende portræt
  Instruktøren og manuskriptforfatteren, Morten Giese, har i sin novellefilm, "Dykkerdrengen", formået at skabe et forfærdende portræt af en tålmodig og forventningsfuld drengs vågne mareridt. Drengen bor alene med sin alkoholiske far i en lejlighed. Hvis faderen har kunnet holde sig fra flasken i en bestemt periode, har myndighederne lovet far og søn en rejse til Grækenland.

  Passion for at dykke
  Sønnen har arvet faderens passion for at dykke og har inden afrejsen øvet sig i at holde vejret, bl.a. i badekaret. Endelig kommer dagen, hvor de to kan flyve til syden.
   

  Total selvnedværdigelse

  Men der skal ikke gå mange øjeblikke i Grækenland, før faderen i et anfald af total selvnedværdigelse, stress, jammer og afmagt falder tilbage på flasken og drikker sig jammerligt fuld. Drengens drøm om en spændende dykkerferie er nu druknet i alkohol.

  Komprimeret mange følelser
  Filmen rummer komprimeret mange følelser og udtryk, og man sidder fuldstændigt musestille: Benovet, opslugt, bevæget til langt op i halsen, med gåsehud og tørre slimhinder.

  Mellem afmagt & betingelsesløs kærlighed
  Mads Mikkelsen leverer en flot virkelighedstro præstation, der befinder sig i ingenmandsland mellem afmagt og betingelsesløs kærlighed. Drengen spilles formiddabelt af unge Luke McQuillan. En knægt der får alle følelserne frem med unik ægthed.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2003, Danmark, Psykologisk drama, Coming of Age, Børn på film, 30 min.

  Dansk titel: Dykkerdrengen
  Instr: Morten Giese Prod: Birgitte Skov Manus: Morten Giese, Kim Leona Foto: Manuel Alberto Claro Klip: Mikkel E.G. Nielsen Mus: Halfdan E
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • RB - Bedste kortfilm