The Samsara (2001)

  Efter tre års meditation alene i bjergene, forelsker munken Tashi sig i en smuk kvinde og beslutter sig for at rejse ud i verden.


  BJERGTAGENDE KÆRLIGHEDSDRAMA

  Tag med "The Samsara" på en billedligt forførende vandring i Himalayas betagende bjerge - og oplev samtidig hed erotik formidlet på helt nye måder i helt nye omgivelser.

  Helt nye indfaldsvinkler
  Der er håb forude, tænker man. Af og til får man serveret en film, der byder på helt nye indfaldsvinkler. Ikke kun filmisk, men også som perspektiv på tilværelsen. Nalin Pans indisk ko-producerede drama er en sanselig oplevelse, man ikke bør gå glip af.

  Bjergtagende fotografering
  Det er ikke så meget skuespillet, der giver dette drama pondus. Først og fremmest er det den ganske bjergtagende fotografering i de forførende naturomgivelser, der gør filmen til noget helt særligt.

  Tæt på naturen
  Flotte billeder - og en meget flot reallyd - giver en unik følelse af at være helt tæt på naturen. Samtidig rummer historien et spændende drama, der virkelig giver anledning til store filosofiske overvejelser.

  Åbner øjnene for verden
  "The Samsara" er historien om den dygtige munk Tashi, der efter tre år i isoleret meditation i bjergene åbner øjnene for verden igen. Skæbnen vil, at han bliver uhjælpeligt forelsket i skønheden Pema, og han opdager samtidig seksualdriftens kraft.

  Nye facetter af livet
  Livets nye sider får Tashi til at rykke teltpælene op og rejse ud i den store verden, hvor han prøver kræfter med helt nye facetter. Men alt dette betyder også, at han får sat tilværelsen i relief. Historiens seksuelle tema er uhyre vedkommende, fordi de fleste voksne mennesker kan genkende den stærke drift, som den unge munk pludselig opdager. Man kan sætte sig ind i munkens tanker og forstår samtidig den problematik, han befinder sig i.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2001, Indien, Tyskland, Frankrig, Italien, Schweiz, Drama, Eventyr, Romantik, 138 min.

  Dansk titel: Samsara
  Instr: Nalin Pan Prod: Karl Baumgartner, Christoph Friedel Manus: Tim Baker, Nalin Pan Foto: Rali Raltschev Klip: Isabel Meier Mus: Cyril Morin