For Your Eyes Only (1981)

  Et britisk skib bliver sænket i internationalt farvand. Da der er et yderst tophemmeligt kontrolsystem ombord, bliver det lige en sag for specialagent James Bond.


  BOND UDEN OMSVØB

  Denne James Bond-film hører til i sværvægtsklassen. Den kombinerer uhyggeligt effektivt action og humor uden at fylde unødvendigt meget fjol på, som det ind imellem har været tilfældet udervejs i serien.

  Farlig mission - igen
  Roger Moore har aldrig været bedre som specialagenten, James Bond. I denne film kommer han på en farlig mission for at sikre, at et hemmeligt britisk kontrolsystem til atom-ubåde ikke kommer i de forkerte hænder.

  Væltet omkuld
  Man bliver virkelig fuldkommen væltet omkuld af filmens veltilrettelagte action, som stort set ingen ende vil tage. Som nævnt holder filmen sig til de mere rene Bond-linjer, hvor vi ikke behøver at forholde os til tåbelige bipersoner, som man ofte har haft mest lyst til at give et spark bagi.

  Ny farve
  Roger Moore giver James Bond ny farve, og der er flot kvindeligt modspil fra Melina Havelock. Hvis der skal nævnes en mere overfladisk karakter, er det skøjteprinsessen, Lynn-Holly Johnson, der som Bibi Dahl er tæt på at give Bond grå hår i hovedet, i det hun gør alt for unge tilnærmelser til den rettroende specialagent.

  Leverer varen
  Der er god grund til bare at lade sig forføre af denne gennemførte Bond-film, der har det hele og leverer varen uden omsvøb.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1981, Storbritannien, Action, Eventyr, Thriller, James Bond, Dyr på film, Biler på film, 122 min.

  Dansk titel: Strengt fortroligt
  Instr: John Glen Prod: Albert R. Broccoli Manus: Richard Maibaum, Michael G. Wilson Baseret på: novellerne "For Your Eyes Only" og "Risico" af Ian Fleming Foto: Alan Hume Klip: John Grover Mus: Bill Conti
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • AAN - Bedste originale sang ("For Your Eyes Only")
  • GG-N - Bedste originale sang ("For Your Eyes Only")