Ashes to Ashes (1998)

  Betjent Columbo må i lag med en snedig bedemand for at opklare mordet på en sladderspalteredaktør.


  TYNDBENET COLUMBO-EPISODE

  Der er rigtig god grund til at føle sig skuffet over denne episode af Columbo, der så afgjort placerer sig i den dårlige ende.

  Forvrænget
  Peter Falk er helt ved siden af sædvanlig standard i en nærved ukendelig forvrænget udgave af den gode gamle kriminalbetjent, Columbo. Overspillet, kunstig og påtaget - det virker næsten som om, han er på stoffer.

  Savner charme
  Generelt savner episoden helt og aldeles den charme, humor og genialitet, der kendetegner så mange af Columbo-historierne. Der er ellers lagt i ovnen til en rigtig god krimi. Bedemanden, Eric Prince, får Columbo tæt ind på livet, da sladderspalteredaktøren, Verity Chandler, meldes savnet.

  Snedig bedemand
  Den snedige bedemand er dog ikke helt snedig nok til at løbe om hjørner med kriminalbetjenten.

  Ved siden af sig selv
  Synd og skam, at en potentielt glimrende historie ødelægges så fuldstændigt. Også Patrick McGoohan - der spiller over for Falk og har instrueret - synes klart ved siden af sig selv. Se hellere epioden, Columbo: Agenda for Murder (1990), hvor de to spiller genialt sammen.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1998, USA, Krimi, Drama, Columbo, 90 min.

  Dansk titel: Af jord er du kommet
  Instr: Patrick McGoohan Prod: Christopher N. Seiter Manus: Jeffrey Hatcher, Patrick McGoohan Foto: Fred V. Murphy Klip: Bill Parker Mus: Richard DeBenedictis