Children of the Corn (1984)

  En flok hjernevaskede børn og teenagere har slået deres forældre ihjel og fører en dramatisk krig mod alt liv i en øde by.


  MORD I MAJSMARKEN

  Endnu en Stephen King-historie bliver her "voldtaget" af et filmhold: "Children of the Corn" placerer sig i den næsten endeløse række af talentløse filmatiseringer af gysermesterens bøger. Burton Stanton og hans kæreste, Vicky, kører glade og frejdige gennem endeløse majsmarker for at holde en lille hyggelig ferie på landet.

  Mærkværdige begivenheder
  Undervejs påkører de en dreng, der hurtigt viser sig at være myrdet i forvejen, og nu begynder en hel stribe af højst mærkværdige begivenheder - en prøvelse for storbyparret.

  Morderisk anlagte børn
  En nærliggende by ligger fuldstændig øde hen, forladt og uhyggelig. Og dog: Det viser sig, at det hér vrimler med børn. Og alle er de hjernevaskede og yderst morderisk anlagt, anført af en "åndelig leder" midt ude i majsmarkerne. Et lille plus ved filmen er den effektivt knugende fornemmelse af at være forladt i denne øde by med den evigt lurende trussel.

  Uudnyttede skrækscenarier
  Den "skræmmende evighed" i form af enorme indesluttende majsmarker udnyttes desværre slet ikke optimalt som gysereffekt. Heri ligger ellers mængder af skræmmende, klaustrofobiske skrækscenarier.

  Primitiv formidling
  De stærkt overnaturlige temaer retfærdiggøres på ingen måde i den overfladiske og primitive formidling. De "satanificerede" børn og unge forekommer særdeles latterlige og markant utroværdige. De to voksne helte laller - på baggrund af de mange klichéer - rundt i en grinagtig lille boble. Efterfulgt af (bevar mig vel) hele seks sequels.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1984, USA, Gyser, Thriller, Børn på film, Teenagere, 88 min.

  Dansk titel: Children of the Corn
  Instr: Fritz Kiersch Prod: Donald P. Borchers, Terence Kirby Manus: George Goldsmith Baseret på: novelle af Stephen King Foto: Raoul Lomas Klip: Harry Keramidas Mus: Jonathan Elias
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation