Kald mig bare Aksel (2002)

  En dansk dreng er så fascineret af de muslimske kammerater, at han selv beslutter sig for at blive muslim, men det bliver ikke nogen nem konvertering.


  FRISK DANSK PARODI

  Drengen Aksel synes ikke, tilværelsen som dansker er særlig interessant. Han bor alene med sin mor i en lejlighed i et område med mange muslimer.

  Muslimer er seje
  Aksel synes, at de muslimske drenge er seje, derfor beslutter han sig for at blive muslim. Han opsøger den lokale imam for at høre, hvad han skal gøre. Et af de største problemer bliver at skaffe en guldkæde til at have om halsen - og at lære at sige sætninger fra koranen på arabisk.

  Frisk og sød
  "Kald mig bare Aksel" lægger ud som en frisk og sød familiefilm, der har en betagende humor. De mange medvirkende muslimer yder en fin indsats i en film, der burde være et led i regeringens integrationsprogrammer. Børnene i hovedrollerne spiller glimrende, særligt Adam Gilbert Jespersen.
   

  Hverdagsproblemer

  Ud over kontakten med muslimerne, beskriver filmen Aksels hverdagsproblemer med moderen, søsteren, den alkoholiske far og en ikke videre entusiastisk deltagelse i klubbens melodi grand prix.

  Troværdigheden ryger
  Filmens niveau daler støt i sidste halvdel, hvor der går inflation i hele menageriet, så rigtig meget af troværdigheden ryger.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, Danmark, Komedie, Drama, Familie, Børn på film, Coming of Age, 76 min.

  Dansk titel: Kald mig bare Aksel
  Instr: Pia Bovin Prod: Ib Tardini, Louise Vesth Manus: Bo Hr. Hansen Foto: Jacob Banke Olesen Klip: Molly Marlene Stensgård Mus: Poul Halberg
  Priser
  • BERLIN - Deutsches Kinderhilfswerk Grand Prix
  • RB-N - Bedste børnefilm