To Die For (1995)

  En selvsikker amerikansk kvinde vil gøre absolut alt for at få en karriere inden for tv-verdenen, og det kommer til at gå hårdt ud over folk omkring hende.


  LIDT FOR FRISK KOMEDIE

  Nicole Kidman spiller med brutalt overbevisende styrke en selvsikker og uhyggeligt målbevidst kvinde, der er villig til at gøre hvad som helst for at opnå det, hun vil. Hun VIL være tv-stjerne, og det er der en hel række sagesløse venner, der kommer til at bøde for.

  Påtaget stil
  Med sin helt specielle og noget påtagede-trendy stil med elastikspring i tid og sted snart sagt uafbrudt giver "To Die For" anledning til usædvanlig hjernegymnastik. Men stilen irriterer og ødelægger langt mere, end den fascinerer, og det kan det stærke skuespil ikke helt råde bod på.

  Ambitiøs iscenesættelse
  Ud over Kidman yder Joaquin Phoenix en kraftfuld præstation, der står flot til Gus Van Sants ambitiøse iscenesættelse. Også Casey Affleck og Illeana Douglas er begge stærkt spillende som to yderligere ofre for Kidmans spil.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, USA, Storbritannien, Canada, Drama, Krimi, 103 min.

  Dansk titel: To Die For
  Instr: Gus Van Sant Prod: Laura Ziskin Manus: Buck Henry Baseret på: bog af Joyce Maynard Foto: Eric Alan Edwards Klip: Curtiss Clayton Mus: Danny Elfman
  Priser
  • GG - Bedste skuespillerinde (Kidman)