Waking the Dead (2000)

  Efter at have mistet sin helt store kærlighed, oplever en spirende politiker et begyndende vanvid, da han føler, at kæresten hele tiden er i nærheden.


  SÆRPRÆGET DRAMATIK

  Med lidt god vilje kommer man ud i sjælens fjerneste afkroge i denne noget særprægede historie, baseret på en roman af Scott Spencer.

  Usædvanlig kærlighedshistorie
  "Waking the Dead" er en usædvanlig kærlighedshistorie: Den karrieretossede politikerspire, Fielding Pierce, forelsker sig i den kønne hverdagspige, Sarah Williams, og kærligheden vil ingen ende tage.

  Fra lykke til sorg
  Fieldings ensporede karrieregalskab trætter imidlertid Sarah en del, og som et led i en proces, der skal kunne forbedre forholdet, drager hun undenlands. Senere erfarer Fielding, at hun er død - og han går i dyb sorg.

  Overnaturlige oplevelser
  En årrække senere begynder Fielding at få nogle overnaturlige oplevelser af, at Sarah stadig er i live - og at hun er i nærheden. Han kommer tættere på vanvidet, men er der i virkeligheden noget om snakken, at Sarah slet ikke er død?

  Usædvanlig stil
  Man bliver lidt fascineret af filmens usædvanlige stil og den dystre historie. Skuespillet er på et højt niveau og støtter de tankevækkende begivenheder stærkt.

  Ét stort spørgsmålstegn
  Imidlertid begynder mysikken at sprede sig i stadigt stigende grad gennem filmen, og der opstår tvivl om, hvor hele historien egentlig har sit ståsted. Det er næsten som om, at filmen kun er interesseret i at opstille ét stort spørgsmålstegn i øjnene på tilskuerne efter sidste scene.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2000, USA, Canada, Psykologisk drama, Mystik, Romantik, 102 min.

  Dansk titel: Waking the Dead
  Instr: Keith Gordon Prod: Keith Gordon, Stuart Kleinman, Linda Reisman Manus: Robert Dillon Baseret på: roman af Scott Spencer Foto: Tom Richmond Klip: Jeff Wishengrad Mus: tomandandy