Killer: A Journal of Murder (1996)

  En nyansat fængselsbetjent fatter sympati for en seriemorder, der kun er ude på at få sin dødsdom eksekveret så hurtigt som muligt.


  STÆRK HISTORIE PÅ SVAGSTRØM

  Den danske titel "..en massemorders erindringer" tyder på en usandsynlig barsk og blodig film, men der er hér tale om en ganske stilfærdig beretning om en morders liv og levned - og indædte ønske om at blive dømt til døden. James Woods spiller op til sit bedste som den fængslede morder, Carl Panzram, der gennem en årrække sidder fængslet for sine ugerninger.

  En morders erindringer
  En dag fatter den nyansatte fængselsbetjent, Henry Lesser, sympati for Panzram og giver ham stik imod fængslets regler papir og blyant, så Panzram kan nedskrive sine erindringer.

  Minibombardement af tilbageblik
  Hermed begynder et minibombardement af tilbageblik, der fortæller Panzrams historie. Imens er den unge betjent fyr og flamme over det, han læser, og han vil meget gerne have erindringerne udgivet.

  Tyndt manus
  Ud over James Woods' storspil og en ganske pæn scenografi, er filmen en stor skuffelse, der konstant kører på overfladen som en tydelig følge af et tyndt skrevet manuskript og en skidt instruktion.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, USA, Drama, Krimi, Biografi, Fængselsfilm, Seriemordere, 0 min.

  Dansk titel: Killer: En massemorders erindringer
  Instr: Tim Metcalfe Prod: Mark Levinsob, Janet Yang Manus: Tim Metcalfe Baseret på: bog af Thomas E. Gaddis og James Long Foto: Ken Kelsch Klip: Richard Gentner Mus: Graeme Revell