The Mangler (1995)

  En gigantisk pressemaskine på et vaskeri er besat af onde ånder og maser ansatte på stribe, mens vaskeriets leder griner i krogene.


  STEPHEN KING-FLOP

  Man fristes til at lege lidt med ordene, når man skal beskrive dette plumpe forsøg på at filmatisere en Stephen King-novelle: Den mangler det meste.

  Besat af onde ånder
  Plottet er typisk King’sk: En gigantisk pressemaskine på et vaskeri er besat af onde ånder og går amok mod de ansatte og andre sagesløse. Gang på gang bliver de mast til ukendelighed.

  Mere mellem himmel & jord
  En politibetjent sættes på sagen, og han får virkelig sin sag for, efterhånden som han erfarer, at der vist er mere mellem himmel og jord.

  Ikke meget gys
  "The Mangler" byder på fotografiske finesser med overbevisende scenografi og en lyssætning, der kan forme en smule gåsehud. Men når dét er sagt, er der ikke meget gys tilbage over filmen.

  Ufrivilligt komisk
  Samtlige splat og okkulte hvæs fiser forbi uden at gøre indtryk, og filmen kommer i høj grad til at fremstå ufrivilligt komisk - med en flok stakler af skuespillere, der render rundt i et håbløst ærinde.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, Sydafrika, Storbritannien, Gyser, Mystik, 106 min.

  Dansk titel: The Mangler
  Instr: Tobe Hooper Prod: Anant Singh Manus: Stephen David Brooks, Tobe Hooper, Harry Alan Towers Baseret på: novelle af Stephen King Foto: Amnon Salomon Klip: David Heitner Mus: Barrington Pheloung