Open Range (2003)

  En lille flok kvægdrivere kommer i vanskeligheder, da en korrupt lovhåndhæver behandler dem uretfærdigt.


  MEGET KLASSISK WESTERN

  Kevin Costner vendte tilbage som instruktør efter den kraftigt undervurderede, The Postman (1997).

  Vægt på den visuelle oplevelse
  Ligesom i Costners tidligere film er der i "Open Range" mere end almindelig vægt på den visuelle oplevelse, og filmen bliver et sandt overflødighedshorn af smukke billeder.

  Forudsigeligt westernplot
  Billederne gør filmen til en vinder, der ikke bliver ødelagt af det forudsigelige westernplot. Det bliver langt lettere at lade sig forføre, når filmen er så veliscenesat. Costner spiller selv den ene af hovedrollerne som Charley Waite, der sammen med makkeren, Boss Spearman, og to hjælpere driver kvæg på de åbne vidder.

  Korrupt lovhåndhæver
  Da de når til en lille by, bliver de truet af dens korrupte lovhåndhæver. Inden længe har han slået en af hjælperne ihjel og såret den anden livstruende. Det bliver nu en mærkesag for Waite og Spearman, at retfærdigheden skal ske fyldest, og det kommer ikke til at gå stille af sig.

  Genrens kendte klichéer
  Som nævnt er plottet pænt forudsigeligt, og historien spiller meget på alle genrens kendte klichéer. Men det er en nydelse at følge hver en scene i Costners iscenesættelse.

  Tendens til sentimentalitet
  Desværre havner filmen ofte i et sentimentalt hul, hvor det kan være svært helt at føle sig tilpas.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2003, USA, Western, Drama, Dyr på film, 132 min.

  Dansk titel: Open Range
  Instr: Kevin Costner Prod: Kevin Costner, Jake Eberts, David Valdes Manus: Craig Storper Baseret på: roman af Lauran Paine Foto: James Muro Klip: Michael J. Duthie, Miklos Wright Mus: Michael Kamen