The Tramp (1915)

  En vagabond redder en pige fra at blive røvet. Pigen tager sig af ham på sin gård, men vagabonden rejser igen, da han ser, at hun har en forlovet.


  VEMODIG KOMEDIE

  I "The Tramp" præsenterer Charles Chaplin for første gang sin populære karakter, "Vagabonden".

  På en støvet vej
  Vagabonden trasker rundt på en støvet vej og er tæt på at blive kørt ned. Snart møder han en yndig kvinde, der næsten bliver frarøvet sine penge af tre grumme tyve, men vagabonden løser behændigt problemet.

  Trækker koen i halen
  Kvinden viser sig at være landmandsdatter, og vagabonden får nu chancen på gården, men er mildest talt uduelig og klodset. Forsøget på at malke en ko ved at trække den i halen er et godt eksempel. Da kvindens forlovede vender hjem, forsvinder vagabonden skuffet ud på landevejen igen.

  Eksperimenterende
  "The Tramp" er masser af effektiv falde-på-halen-komik i en virtuos og eksperimenterende kameraføring med formidabel klipning. Filmen har en betagende atmosfære og betragtes af mange som Chaplins første mesterværk.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1915, USA, Komedie, Drama, 20 min.

  Dansk titel: The Tramp
  Instr: Charles Chaplin Prod: Jess Robins Manus: Charles Chaplin Foto: Harry Ensign Klip: Charles Chaplin Mus: Robert Israel (originalmusik)