The Evil Dead (1981)

  Fire unge mennesker havner i en værre pine, da ondskab trænger op fra undergrunden og besætter dem én ad gangen.


  EKSPERIMENTERENDE SPLAT

  Sam Raimi fandt vejen til Hollywood med denne eksperimenterende gyserfilm. "Evil Dead" har ikke meget historie og satser udelukkende på skrækeffekter og andre virkemidler.

  Gys & gru uden grænser
  Fire unge ankommer til en meget øde beliggende hytte. Man fornemmer hurtigt uhyggen: En aften stiger selveste Ondskaben op fra jorden og besætter de unge en ad gangen, og så er der ingen grænser for gys og gru.

  Vanvittigt plot
  Plottet er mere end vanvittigt, og filmens skrækeffekter kan næppe rejse mere end ét enkelt garvet filmanmelderhår. Det hele er en rodet men forudsigelig bunke: Nå, nu kommer der nok en arm ud dér - så, lige om lidt vender han sig om, og så..

  Stærkt teknisk niveau
  På dét område er "Evil Dead" decideret latterlig. Det er virkelig en b-film med ultralavt budget. Det fascinerende ved filmen - og det skal virkelig fremhæves - er, at filmen teknisk set er på et endog meget højere niveau end historien.

  Spændende eksperimenter
  Kameraføring, visuelle- og lydeffekter og klipning er ultraambitiøs og talentfuld. Man fascineres udelukkende af denne kunnen og filmiske eksperimenteren og ikke af noget som helst andet.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1981, USA, Gyser, Zombiefilm, 82 min.

  Dansk titel: The Evil Dead
  Instr: Sam Raimi Prod: Robert G. Tapert Manus: Sam Raimi Foto: Tim Philo Klip: Edna Ruth Paul Mus: Joseph LoDuca
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation