Lewis & Clark: Great Journey West (2002)

  Den historiske opdagelsesrejse i begyndelsen af 1800-tallet, hvor Lewis og Clark opdagede nyt amerikansk land.


  DANSER MED ULVE MED 0 KALORIER

  Tycho Brahe Planetariums storstilede projekt med at vise en række Imax-film fra vores egen planet, Jorden, er nu ved at blive noget svært at sluge: filmene har ikke rigtig nogen berettigelse i det hæsblæsende format, og man savner virkelig fornyelse og - for at sige det lidt smart - sol, måner og stjerner.

  Kendte opdagelsesrejsende
  "Lewis & Clark: Great Journey West", der på dansk har fået den eventyrligt klingende titel; "Mod ukendt land - fra Mississippi til Stillehavet", skildrer dokumentarisk de to kendte opdagelsesrejsendes bemærkelsesværdige togt gennem USA i begyndelsen af 1800-tallet.

  Svulstigt
  Filmen er voldsomt kinematografisk: svulstige kamerature - klassisk og obligatorisk med Imax-helikopterture over fortryllende bjerglandskaber - med en underlægningsmusik, der er mere svulstig end den til "Titanic" og "Danser med Ulve" til sammen.

  Tårnhøje ambitioner
  Ambitionerne er høje, og produktionsselskabet National Geographic er tydeligvis på mærkerne. Men det fungerer altså bare slet ikke med denne typer film i Imax-formatet. Resultatet er skuffende: standard tv-dokumentar i et bredformat, der for tilskueren i denne sammenhang synes nærmest hysterisk.

  Svulstigt & heftigt
  Som almindelig dokumentar hjemme på tv ville filmen kunne bruges, selvom informationsniveauet på grund af det vilde format, filmen er lavet i, drukner i det svulstige og heftige og aldrig rigtig bundfælder sig.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, USA, Biografi, Eventyr, Drama, Historie, 42 min.

  Dansk titel: Mod ukendt land - fra Mississippi til Stillehavet
  Instr: Bruce Neibaur Prod: Jeff T. Miller, Lisa Truitt Foto: T.C. Christensen Klip: Stephen L. Johnson Mus: Sam Cardon