Prime Suspect 2 (1992)

  Da det flere år gamle lig af en pige graves op, kommer kriminalinspektør Tennison og hendes hold på hårdt fysisk og psykisk arbejde.


  MEGET VELLYKKET BRITISK KRIMI

  Sammenhængende i denne serie:
  Prime Suspect (1991)
  Prime Suspect 2 (1992)
  Prime Suspect 3 (1993)
  Prime Suspect 4: The Lost Child (1995)
  Prime Suspect 4: Inner Circles (1995)
  Prime Suspect 4: Scent of Darkness (1995)
  Prime Suspect 5: Errors of Judgment (1996)
  Prime Suspect 6: The Last Witness (2003)
  Prime Suspect 7: The Final Act (2006)

  En ny mordgåde truer kriminalinspektør Jane Tennison og hendes stab af ihærdige opdagere og politifolk. Det flere år gamle lig af en pige graves op i et forstadsboligkvarter, og en dødssyg ældre herre mistænkes.

  Raceproblematik

  Det viser sig dog snart, at sagen har flere komplicerede grene, hvor raceproblematikker i høj grad kommer til at spille ind, eftersom den afdøde var sort og flere mistænkte også er sorte.
   

  Problematisk forstærkning

  Tennison (Helen Mirren) har under en tidligere mordgåde haft et forhold til en ekstern kollega, den sorte Robert Oswalde (Colin Salmon), der nu indkaldes som ekstra forstærkning i den nye gåde - hvilket naturligt nok er problematisk.
   

  Benhård detektiv

  Helen Mirren har fundet fodfæste i rollen som den benhårde, men dog særdeles menneskelige Tennison, og hun overbeviser virkelig i rollen. Skuespillet er generelt en stor styrke ved denne britiske krimi, der klart kan anbefales til alle yndere af genren.

  Dybde og perspektiv
  Der er dybde og perspektiv i historien: Karaktererne tegnes alle grundigt, og man bliver grebet af de mange spændinger og forviklinger. Seriens univers er råt og koldt, næsten ingen varme slippes ind. Også i hovedpersonen Tennisons private liv hersker kulden, men den fortrænges effektivt af overarbejde.
   

  Beherskede variationer

  Fotograferingen er på højt plan med fint beherskede variationer: Hertil kommer en stærk og begavet sjældent brugt filmmusik af Stephen Warbeck. Som en af seriens stærkeste sider bør netop fremhæves, at lyd og billede udgør et harmonisk og naturligt hele, hvor belastende og ledende musik vælges bort til fordel for rå og uforsødet 'virkelighed'.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021