Il decameron (1971)

  En ung sicilianer svindles på det groveste, men ender som rig – og en mand udgiver sig for at være døvstum på et kloster med seksuelt nysgerrige nonner.


  FASCINERENDE PASOLINI

  Sammenhængende film:

  Il Decameron (1971) 

  I racconti di Canterbury (1973)

  Il fiore delle mille e una notte (1973)


  Oplev Pier Paolo Pasolinis satirisk-historisk-erotiske genfortælling af ni historier fra Giovanni Bocaccio's klassiske roman "Decameron". Her kort genfortalt:

   

  Seksuelt nysgerrige nonner

  En ung sicilianer bliver svindlet to gange på det groveste, men ender alligevel som rig. En anden mand udgiver sig for at være døvstum på et kloster med seksuelt nysgerrige nonner. En kvinde skjuler sin elsker, da hendes mand kommer tidligere hjem end ventet. En mand narrer en præst på sin dødsseng.

   

  Hvad sker der efter døden?

  Tre brødre tager hævn over deres søsters elsker. En ung kvinde sover på taget for at møde sin elsker om natten. En gruppe kunstmalere venter på inspiration. En præst forsøger at forføre sin vens kone – og to venner indgår en pagt for at finde ud af, hvad der sker efter døden.

  Politisk ukorrekt satire
  De ni historier rummer alle en vidunderlig og politisk ukorrekt satire. Pasolini er ikke bleg for at gøre grin med både kirker og klostre, tro og troskab. Således overrasker filmens bramfri og absurde komik fra første scene, og man drages nysgerrigt af historiernes umiddelbarhed.

   

  Rungende rumklang

  En jammerlig eftersynkronisering med rungende rumklang og ringe forbindelse til skuespillernes mundbevægelser er en irriterende streg i regningen i en komedie, der på mange måder næsten overgår Monty Python i grovhed og betager sit publikum i kraft af sin fuldkommen ucensurerede tilgang til de historiske fortællinger.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1971, Italien, Erotik, Drama, Historie, 112 min.

  Dansk titel: Decameron
  Instr: Pier Paolo Pasolini Prod: Alberto Grimaldi Manus: Pier Paolo Pasolini Baseret på: roman af Giovanni Boccaccio Foto: Tonino Delli Colli Klip: Nino Baragli, Tatiana Casini Morigi Mus: Ennio Morricone, Pier Paolo Pasolini
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Silver Berlin Bear
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering