Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1931)

  En ihærdig videnskabsmand opfinder en særlig eliksir, der ændrer hans udseende og personlighed.


  KLASSISK GYSER

  I denne tidlige fortolkning af Robert Louis Stevensons udødelige klassiker kan man kun læne sig tilbage og lade sig underholde.

  Videnskabsetisk gys
  Der er langt fra tale om en gyser, som vi kender det i moderne forstand. Snarere er der tale om en videnskabsetisk/moralsk historie, der med 30’ernes filmiske virkemidler bliver mere sjov end hårrejsende.
   

  Lægger ikke fingrene imellem

  Historien behøver næppe nogen nærmere introduktion: Videnskabsmanden Dr. Jekyll brygger en særlig eliksir, der ved indtagelse forandrer ham til en aggressiv og abelignende fyr, der bestemt ikke lægger fingrene imellem. Folk omkring ham bliver naturligvis skræmte og har ikke mulighed for at gennemskue hans dobbeltidentitet.

  Fornøjelige forvandlingsscener
  Filmen er af mange gode grunde blevet en klassiker, som vi i dag kan have fornøjelse af at se på grund af de intense scener med især Mr. Hyde. Forvandlingsscenerne er fornøjelige at nyde som ren kitsch.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1931, USA, Gyser, Science Fiction, 98 min.

  Dansk titel: Dr. Jekyll og Mr. Hyde
  Instr: Rouben Mamoulian Prod: Rouben Mamoulian Manus: Samuel Hoffenstein, Percy Heath Baseret på: roman af Robert Louis Stevenson Foto: Karl Struss Klip: William Shea Mus: Herman Hand
  Priser
  • AA - Bedste skuespiller (March)
  • AAN - Bedste manuskript
  • AAN - Bedste fotografering