Mute Witness (1994)

  En stum kvinde, der er makeup-assistent på en film, overværer et bestialsk mord og må efterfølgende flygte og forsøge at forklare sig.


  DYBT BEGAVET GYSER

  Der er langt mellem gyserfilm, hvor der virkelig er grund til at spærre øjnene op. En sådan film er "Mute Witness", en dybt begavet historie med særdeles effektfulde virkemidler.
   

  Filmblod og sminke, eller..?

  Et russisk filmhold med en amerikansk instruktør er i gang med at indspille en film i en ramponeret lagerbygning. Filmblod og sminke står den stumme Billy Hughes (Marina Zudina) for. Efter dagens arbejde skal Billy lige hente nogle ting, og hun overværer nu en brutal slagtning af en kvinde under indspilningerne af en pornosekvens.
   

  En hæsblæsende jagt

  Efterfølgende opdages og jages Billy rundt i de rungende gange og haller, og da hun endelig undslipper, påstår morderne hårdnakket, at det var et fingeret mord - for at få det til at se ægte ud.. Selv tilskueren kommer i tvivl.. Det er ikke i historien, vi finder filmens geniale sider. Historien byder grundlæggende ikke på noget nyt, ud over at hovedpersonen er stum.

  Urinstinktive frygtscener
  Det er i virkemidlerne, at gysene opstår: helt basale, urinstinktive frygtscener, hvor den truede må gemme sig i mørke kroge for ikke at blive myrder - et mareridt realiseret!
   

  Ultimativt nervepirrende

  Filmens første tre kvarter er ultimativt nervepirrende, herefter er kurven støt dalende, da vi når til opklarings- og forklaringsarbejdet i historien, der mest tager form af en slags rengøring. En stærkt anbefalingsværdige gyser for den kræsne tilskuer.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, Storbritannien, Rusland, Tyskland, Gyser, Thriller, 95 min.

  Dansk titel: Det stumme vidne
  Instr: Anthony Waller Prod: Alexander Buchman, Norbert Soentgen, Anthony Waller Manus: Anthony Waller Foto: Egon Werdin Klip: Peter R. Adam Mus: Wilbert Hirsch